De huid…..ons grootste orgaan….ons grootste bezit. Belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Een goede voedingspatroon, voldoende slaap, lichaamsbeweging en goede huidverzorging zijn belangrijk voor het behoud van een gave huid. Er kunnen echter problemen ontstaan. Vochtarme of vetarme huid is een veelvoorkomend probleem. Vocht en vet te kort. Dit kan op alle leeftijden voorkomen. Naarmate we ouder worden neemt de talgproductie af en neemt de kans toe dat je huid vochtarm wordt. Een vochtarme huid heeft een tekort aan talg en aan lichaamseigen vet. Je huid wordt hierdoor gevoeliger en krijgt meer last van de weersinvloeden/airconditioning. Hierdoor krijg je vaak last van een strak aanvoelende huid en dit maakt het schilferig.

Tijdens de koude maanden van het jaar heb je meestal meer last van een drogere huid. De lucht is dan droger in huis en het temperatuurverschil tussen binnen en buiten is groot. Veel mensen worden al met een gevoelige huid geboren. Heeft een van je ouders er last van, dan is de kans groot dat jij er vroeg of laat ook last van krijgt, aangezien het erfelijk bepaald is. Daarnaast zijn hormonale veranderingen een belangrijke oorzaak. Zo kan je huid plotseling een stuk gevoeliger worden tijdens de puberteit, zwangerschap of tijdens de overgang.

Steeds meer mensen reageren ook op de omgevingsfactoren of levensstijl. Belangrijke oorzaken zijn vervuiling, stress, voeding en het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen of verzorgingsproducten.

Ook kan je reageren op cosmetica met minerale oliën, conserveringsmiddelen, parfumstoffen, wasmiddelen of alcohol. Het kan de huid irriteren, vlekkerig maken en droog aanvoelen. Het is belangrijk om de oorzaak van een huidprobleem te achterhalen.

Samen met u kijk ik naar welke bovenstaande factoren spelen. Zoals voeding (onvoldoende essentiële vetzuren kan jeuk veroorzaken, een schilferige huid, de huid kan dunner worden), levensstijl (roken, drinken, stress, gemoedstoestand), de bloedsomloop en hormonale balans.

Voordat we met een behandeling gaan beginnen, doen we eerst een Intakegesprek en zal ik een uitgebreide huidanalyse bij je uitvoeren om te bepalen welke behandeling op dat moment het beste bij je past om de huid weer in balans te brengen.

Vaak is het eerst nodig om de vochtbalans van de huid te herstellen voordat bijvoorbeeld acne, couperose, rimpeltjes behandeld kunnen worden.

Je kunt het vergelijken met een te droge plant. Eerst moet je beetje bij beetje de plant van vocht voorzien en is dit voldoende dan kan je pas gaan bijmesten.

Op een website is het lastig om te bepalen welke behandeling het juiste geschikt is voor je huid. Maak daarom eerst een afspraak waarbij ik een huidanalyse bij je kan afnemen, waarna ik je de juiste behandeling op je persoonlijk situatie kan adviseren. Deze afspraak is geheel kosteloos en kan je na dit advies zelf bepalen hoe en wanneer je wilt starten. Tijdens dit gesprek kan ik je ook exact vertellen wat de behandeling gaat kosten. Om je een idee te geven, kost een behandeling ongeveer €60 per uur.